Wyposazenie sklepow poznan grunwaldzka

Aby zacząć sklep mięsny i mięsno-wędliniarski należy go najpierw odpowiednio wyposażyć. Jakie urządzenia, sprzęty i akcesoria są niezbędne w sklepiku z materiałami mięsnymi?

Przede każdym powinien zakupić chłodnie, zamrażalniki i lodówki, w jakich magazynuje się i buduje produkty mięsne do sprzedaży. Jest wiele sposobów chłodni, które sprawdzą się w biznesie: lady, regały, szafy i witryny chłodnicze. Podobnie jest z narzędziami mrożącymi, w jakich zachowuje się mięso – wśród nich szacuje się witryny, zamrażarki, wyspy bądź same szafy mroźnicze. Świetnym programem, zwłaszcza w mniejszych placówkach, jest kup lodówko-zamrażarek, pełniących funkcję magazynu na ponadprogramową partię towaru.

Dodatkowy towar warto przechowywać nie właśnie w składzie, lecz oraz w małej komorze przechowalniczej na sali sprzedaży. Stawia się ją pod wystawą, dzięki czemu sprawnie można uzupełniać towar na półkach ekspozycyjnych. Przydatna jest również lada ekspediencka, na jakiej wycina się i pakuje towar. W większych sklepach mięsno-wędliniarskich dodatkowo niezbędne jest stanowienie pomieszczenia chłodniczego ze stałą, odpowiednio niską temperaturą, dostarczającego do magazynowania towaru.

Pozostały sprzęt potrzebny w interesie mięsnym to rola, ostre noże, kloc masarski i tasak oraz krajalnica. Waga powinna być dostatecznie wysoki i dostępny wyświetlacz, tak by zarówno sprzedawca, kiedy i klient mogli widzieć wynik ważenia. Natomiast kloc masarski z tasakiem konieczny jest do cięcia mięsa z kością. Ponadto jest z nożami do krojenia mięsa, ponadto nie warto na nich oszczędzać. Z zmian dobra krajalnica powinna stanowić regulację grubości plastra. Idealnie, jeśli noże do krajalnic zrobione są z chromowanej stali węglowej lub byliśmy nierdzewnej. Takie noże do krajalnic posłużą wiele lat.

Ponadto pomocne jest urządzenie się w wilka do ciała, służącego do mielenia mięsa na życzenie klienta. A nie istnieje obecne obowiązkowy element wyposażenia sklepu. Prócz wymienionych konieczna istnieje więcej kasa fiskalna, środki dezynfekujące, myjące i owadobójcze, pojemniki do przechowywania produktu oraz dodatkowe meble sklepowe. Pomocne istnieje również zainstalowanie klimatyzacji, która potrzebna stanowi w utrzymaniu optymalnej temperatury w klasy sprzedaży – szczególnie latem. Ważne jest zarówno oświetlenie, które potrafi znacząco poprawić wyniki sprzedaży. Specjalne oświetlenie podkreśla naturalny kolor mięs i wędlin znajdujących się na wystawy.