Maszynka do miesa botti opinie

Wilk do ciała to nic innego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które poddawane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje wykorzystanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest zdecydowanie poważniejsza niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

oprogramowanie dla sieci sklepówProgram do sprzedaży w sklepie Polkas kasy fisklane

Wielki wybór wilków na placu pozwoli na wybór odpowiedniego narzędzia na potrzeby placówki, dzięki temu faza na przygotowanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) a nie wymaga sporego nakładu wysiłku fizycznego. Wilki mają postać prostą, elementy można łatwo zdemontować, co dużo ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, przychodzi na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze byliśmy nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała klasę wykonania decyduje o wielkiej sile maszyny. Jak całe urządzenia wprowadzane w przemyśle spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE zaufania oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia układa się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do zespołu tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a następnie ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest łączone z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w relacji od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W zależności od gatunku mięsa kieruje się siatki o nowej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w różne akcesoria, które zapewnią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To ciekawe urządzenie, proste w jasnych cenach, używane w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką różnicę jak w szybkich zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów również różnych ulepszaczy.