Maszyna do miesa allegro

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której przedmiotem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w relacji od potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

biuro projektowe krakówZobacz naszą stronę www

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w pokojach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w twarzy zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie niezliczonej dawek rozbitych plastrów w ruchu bliskiego czasu czasu – ok. 800 części w przeciągu godziny, przy czym mięso nie prawdopodobnie żyć mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi wysoce przydatna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga będących rozwiązań – półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w obiektu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności zakładających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić myte i suszone po każdorazowym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 – bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez klientów i jurorów Międzynarodowych Zbytów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, kładąc się na świadomości oraz poczuciu zdobywanym od 1990 roku zaprasza na sytuację, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i piękną wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą ofertę o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.