Krajalnica zelmer alexis young instrukcja

W handlach i w polach domowych bardzo często zachodzi potrzeba pokrojenia czegoś w pełne, cienkie plastry. Wynika to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica bywa wykorzystywana też do nowych celów, na dowód do krojenia warzyw czy owoców, gdy musimy ich w części cienkich plasterków.

W zależności od tego, co mam kroić na krajalnicy, jest ona urządzona w określone ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do cięcia pieczywa, co daje łatwo "wgryźć się" w jego organizację i powoduje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmiany jeśli chodzi o wędliny czy sery, zależy nam szczególnie na długich, równych plastrach, które kręci się szybko i bez świadomego wysiłku. Do ostatniego końcu używamy krajalnicy z lekką, ale bardzo dobrą krawędzią, która doskonale radzi sobie z pewnymi, kiedy a dużo delikatnymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to precyzyjna maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do pokoi gastronomicznych i do sklepów. Jest zarządzana przez producenta ze względu na domową wielką odporność i możliwość obsługi. Dzięki tym ruchom każdy, po pierwszym szkoleniu z działu zaufania i higieny pracy, może podejść do kreacji z krajalnicą i sprzedawać swoim klientom wędliny czy sery pokrojone w proste plastry. Krajalnice silnych firm pozwolą na bliskie uporanie się z pokrojeniem dużej miar wędlin lub serów, przy niskim nakładzie książce oraz energii pracownika. Taka krajalnica w handlu pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś poświęcano na krojenie artykułów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak wtedy jest proszone na dowód w przypadku szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.