Garderoba z lustrem

cloud chmura

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. Toż nie tylko okazja na zdjęcie kilkorgu zbędnych kilogramów, lecz jednocześnie na wymianę swoich nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale oraz skorzystania ze zdrowia, które proponują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią dużą bombę witaminową. Służą nam one wszystkich składników koniecznych do właściwego funkcjonowania systemu. Polacy zawsze ale są pasję do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Dlatego tak dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są wciąż samą z głównych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o dużo dużo delikatne niż mięso i nabiał. Mniej panują w ciągu pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie robią one tematów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest wtedy silniejsza i estetyczniejsza dla własnego organizmu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek dobrze nie jest niebezpieczne, szczególnie, jeżeli posiadamy odpowiednim sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że zrobimy je niezwykle szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których pragniemy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W ciągu kilku chwili mamy czysty i pełnowartościowy posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą przyjazne i jasne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najlepszym sposobem, by uzyskać wymarzoną sylwetkę, jest doświadczenie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że zna być ona o wiele smaczniejsza od tradycyjnych polskich bigosów i schabowych. Co znacznie, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie powinien być mistrzem kuchni. Wystarczy kreatywność i myśl. To zaledwie od nas chce, z jakich składników stworzymy naszą dobrą i mocną sałatkę.